gedragen

gedragen

Je bent meestal niet de enige met bepaalde (soms eigenaardige) eigenschappen en ik ben wel nieuwsgierig of iemand dit herkent.

Wat ik nog weet van vroeger is dat ik me in de buurt van de ene persoon zus of zo gedroeg en dat ik dan in de buurt van iemand anders weer op een heel andere manier kon zijn.

Want de ene persoon verwachtte dít van mij (zo dacht ik) en de andere zou vast dát leuker vinden en dan was iedereen tevreden. En ik veilig, want niemand werd dan boos of, en dat was misschien nog wel veel erger, zou me dan afwijzen.

Maar o wee als die verschillende mensen bij elkaar waren. Want dan wist ik het niet meer! Hoe moest ik me dan gedragen! Wie moest ik dan zijn!

Misschien is je gedragen zoals gewenst ook wel iets dat biologisch is bepaald, bedenk ik me nu, om niet buiten de groep te vallen en het allemaal alleen te moeten doen en dan misschien wel niet te overleven.

Hoe dan ook, nog steeds heb ik een scherpe radar en nog steeds stem ik me daarmee als vanzelf op mensen af, maar niet meer om veiligheidsredenen en hoe ik me gedraag is er ook niet meer afhankelijk van.

Natuurlijk zal wat ik tegen de een zeg, misschien niet passend zijn voor de ander en heeft de een op een bepaald moment meer aan een zachte blik terwijl de ander dan meer bij voortvarendheid is gebaad en daar houd ik rekening mee, maar mezelf in allerlei bochten wringen om te zorgen dat ik word geaccepteerd en in dat proces mezelf verliezen, dat doe ik niet meer.

Dit is het en ik ben. En dat maakt de dingen een stuk eenvoudiger 😉

Weet jij inmiddels ook wel wie je bent en wil je jouw schitterende en pure zelf in portretten laten zien? Stuur me een berichtje! Ik ontmoet je graag.